Rapport från Klubbmästardag 2021 – och våra klubbmästare!

En del av cyklisterna på långa KM-banan (XCO-banan) efter målgång.
Foto: Göran Kippilä

Missa inte!: Peter och Lina har tagit bilder som finns på Facebook! (Peter) (Lina)

Efter nattens regn var det fortfarande fuktigt i skogen. Vädret var dock svårslaget. Kortbyxor rakt över brädet nästan och sol och 13°C cirka. Fantastiskt!

Dagen började med säkert 400 varv pumptrack totalt, innan deltagarna på barnbanan startade! Vid målgång fick man välja om man ville köra ett eller flera varv – och ALLA barn gav sig ut på ett extra varv, somliga fler än så! Medalj och grillkorv till avslutning. Fantastiskt bra kört av alla, det var riktigt halt ute på banan, tillochmed halare än när de äldre barnen och vuxna körde!
Stort grattis till Maja, Viggo, Morris, Oliver, Vilgot, Vide och Melker (som nöjde sig med några varv i pumptracken. Men det är okej om man är 2 år gammal =) )

Klubbmästerskap Ungdom

Klubbmästare Ungdom Kille resp Tjej blir den som är snabbast runt ett varv på XCO-banan. Det var den största klassen idag! Och även om starten gick tillsammans med vuxenklassen så var flera av ungdomarna långt framme i banan, jättekul att se! De äldre fick också en knäpp på näsan av den rutin ungdomarna har att lägga fram cyklarna i tid vid startlinjen innan start. Snyggt gjort!

Banan är hård, och det var mycket slit och jämnt längst fram! Snabbast av alla på ett varv, och ny Klubbmästare Kille i Järfälla CK 2021 är dock Alex Djurestad Wikander! Stort grattis och bra kört! (får vi se dig i vuxenklassen nästa år?

Tyvärr inga startande tjejer på långa banan i år!

Resultat Ungdom

 1. Alex Djurestad Wikander
 2. Edwin Malmström
 3. Joar Toijer
 4. Emil Malmström
 5. Vincent Lyckhage
 6. Vidar Lyckhage
 7. Theo Engvall
 8. Vilhelm Markstedt Hållö
 9. Oliver Holm
Klubbmästare Alex!
Foto: Peter Malmström

Klubbmästerskap och KM-Cup Vuxen

För de äldre var dagen avslutning och final i årets KM-Cup. Fem deltävlingar har varit planerade men enbart två plus finalen har kunnat köras pga Corona-restriktioner.

Inför dagen var Lina och Hjalmar i ledning efter att ha vunnit båda de tidigare loppen. Lina som varit själv i damklassen behövde teoretiskt bara starta för att vinna totalt, medan Hjalmar var tvungen att hålla Mikael Kippilä bakom sig.

Ett härligt stort startfält drog iväg, tillsammans med ungdomarna på samma bana, och det kämpades på ordentligt. Halkan fanns kvar i skogen och det var mycket fotisättningar och en del spring på banan.

Lina pepprade på! En vurpa med en befarat rejäl lårkaka blev en varaktigt minne för någon vecka framåt – tillsammans med den årslånga förlängningen av titeln Klubbmästare Dam! Stort grattis och kul att du representerar oss!

Herrarna (gubbarna?) Nico, Micke K och Hjalmar höll ihop första varvet och kände på farten lite. Det är ett jämnstarkt gäng där det går att lära sig mycket av att se de andras spårval och styrkor. Ut på andra varvet separerades det med Hjalmar i tät, följd av Micke och sedan Nico. Så blev det hela vägen till mål, följt av Lars som landade in som fyra! I korta klassen var Tobbe ensam. Där får man lite färre poäng, men de räknas in i samma sammanställning till totalen.

Bra kört, och tack för gott motstånd vill jag hälsa!

Lina, Klubbmästare 2021!
Foto: Peter Malmström
Hjalmar, Klubbmästare Herr 2021!
Foto: Peter Malmström

Resultat Deltävling #3 i KM-Cup Vuxen

Dam :

 1. Lina F

Herr kort:

 1. Tobias Möller

Herr lång:

 1. Hjalmar Hylén
 2. Mikael Kippilä
 3. Nicholas Louca
 4. Lars Jonsson

Resultat KM-Cup – Klubbmästare 2021!

Dam:

 1. Lina F, 400p

Herr:

 1. Hjalmar Hylén, 400p
 2. Mikael Kippilä, 320p
 3. Lars Jonsson, 210p
 4. Tobias Möller, 190p
 5. Nicholas Louca, 140p
 6. Pontus Andersson, 130p
 7. Robert, 80p (ej medlem)
 8. Robert Widbäck, 70p
 9. Victor Kabo, 60p
 10. Per Nilsson, 50p
 11. Erik, 40p
 12. Johan, 1p (ej medlem)