Barn- och ungdomsträning 2024.

Säsongsstart 17 mars (om vädret tillåter). Söndagar 10.00-11.30

Ansvarig Anna Rudberg, mail: ungdom@jarfallack.nu

Järfälla CK arrangerar MTB-träning för barn från ca 6 år. Fungerande cykel och hjälm är ett krav. God cykelvana men inga förkunskaper om cykling i terräng behövs. Barn är välkomna att prova på 1 gång utan krav på medlemskap.

För att vara med på barn och ungdomsträningen skall man förutom att vara medlem i JCK ansöka till en träningsgrupp, se nedan. Antagning till träningsgrupp sker bl.a. baserat på om man varit med i träningsgrupp tidigare år samt hur länge man varit medlem.

Plats i träningsgrupp kostar 200kr per säsong/år. Deltagare/målsman förväntas dessutom vara delaktig som funktionär under året.

Samling vid grusplanen mot skidbacken vid parkeringen till Brukets Skidbacke.

Grupper

Följande gruppnivåer finns, där gruppindelningen sker av ledarna, baserad på stigvana. Det finns i dagsläget två grupper i varje färg.

Blå = kan cykla stig.
Röd = klarar av att köra Brukets MTB-bana galant.
Svart = tekniskt duktiga samt för tävlingsintresserade.

Vill du gå med i en träningsgrupp. Kontakta ungdom@jarfallack.nu för mer info.

Föräldrar till antagna barn/ungdomar ska genomföra arbetspass som funktionär på arrangemang och (eller) vid arbetsdagar på banan. 

PS. Tänk på att se över barnens olycksfallsförsäkring innan de ger dig ut i skogen. Vi cyklar försiktigt, men kan inte garantera att inga vurpor sker.

PS. Glöm inte bort att vi gärna ser att fler föräldrar ansluter sig som ledare/tränare. Kontakta ungdom@jarfallack.nu