Covid-19 info

Publicerat av Pontus den

Då ordinarie träningar är slut för säsongen påverkas de inte av de nya restriktionerna. Däremot får vi skjuta på den planerade resan till Velodromen i Falun. Vi planerar att köra den i vinter/vår istället.

Vi vill också uppmana alla medlemmar att ta det försiktigt och ta hand om varandra.

Nedan ser du ett inklipp från svenska cykelförbundet:

Ytterligare tre regioner skärper restriktionerna för att minska den ökande smittspridningen av coronaviruset – Västra Götaland, Stockholm och Östergötland. Skåne och Uppsala har sedan tidigare infört regionala restriktioner.

Svenska Cykelförbundet uppmanar både enskilda cyklister och cykelklubbar i berörda regioner att följa de regionala restriktioner som tagits fram av Folkhälsomyndigheten i samråd med smittskyddsläkare i respektive region. Den som är osäker på vad som gäller ska i första hand vända sig till regional smittskyddsläkare. LÄS MER: Folkhälsomyndighetens Lokala allmänna råd för covid-19

SCF följer utvecklingen och kommer inom kort ge besked om resterande tävlingar 2020 kan genomföras, och om ytterligare restriktioner är nödvändiga.

Folkhälsomyndigheten har i samråd med smittskyddsläkare i respektive region beslutat om följande:

Från och med den 29 oktober uppmanas alla som vistas i Stockholms, Västra Götalands och Östergötlands län att:

  • Avstå från att vistas i inomhusmiljöer som butiker, köpcentrum, museer, bibliotek, badhus och gym. Nödvändiga besök i exempelvis livsmedelsbutiker och apotek kan göras.
  • Avstå från att delta i exempelvis möten, konserter, föreställningar, idrottsträningar, matcher och tävlingar. Detta gäller dock inte idrottsträningar för barn och unga födda 2005 eller senare.
  • Om möjligt undvika att ha fysisk kontakt med andra personer än de som man bor tillsammans med. Det innebär bland annat en avrådan från att arrangera eller delta i en fest eller liknande socialt umgänge

Beslutet gäller till och med den 19 november 2020 men kan förlängas.

Kategorier: Uncategorized